Ambassade van België in Tanzania

België in Tanzania

Welkom op onze website !

U bent een Belg die onlangs naar Tanzania is verhuisd en u wilt zich inschrijven op de ambassade in Dar Es Salaam? U reist als toerist door Tanzania en u bent uw paspoort verloren? U dient een visum aan te vragen om naar België te reizen? Dan bent u hier op het goede adres.

Afspraken op de ambassade voor consulaire zaken en visa enkel via voorafgaandelijk e-appointment

Deze website zal u ook op de hoogte houden van consulaire aangelegenheden die specifiek voor Belgen in Tanzania gelden, de actualiteit van het buitenlandse beleid van België en andere nuttige info of evenementen. 

 

BELANGRIJK!

COVID-19-gerelateerde reisbeperkingen van en naar België

1. Om de verspreiding van het coronavirus (COVID-19) te beperken, raden de Belgische autoriteiten alle internationale reizen van en naar België sterk af. Volg steeds de maatregelen die van toepassing zijn in het land van bestemming en de maatregelen bij je terugkeer naar België. Meer informatie vindt u hier.

2. Personen met de nationaliteit van of de hoofdverblijfplaats in een land van de EU / Schengenzone kunnen van / naar België reizen, al wordt dit sterk afgeraden.

3. Personen ZONDER de nationaliteit van of de hoofdverblijfplaats in een land van de EU / Schengenzone  kunnen enkel naar België reizen met een attest van essentiële reis. Dit attest wordt afgeleverd door een Belgische diplomatieke post om de essentiële aard van de reis te bevestigen. Meer info vindt u hier.

Bovendien -en zoals voorheen- moet elke reiziger in het bezit zijn van de documenten die nodig zijn om het Schengengebied binnen te komen (visum).

4. Elke reiziger naar België moet een Public Health Passenger Locator Form invullen.

5. Neem altijd contact op met uw luchtvaartmaatschappij om te controleren of u vóór vertrek een PCR-test / snelle antigeentest moet uitvoeren (afhankelijk van uw woonplaats, herkomst / doorreis / land van bestemming).

6. Controleer de quarantaine- en testvereisten in België.

7. Controleer de vereisten in elk ander land op ons reisadvies. Er is ook een handige website voor alle maatregelen binnen de EU en de geactualiseerde EU lijst van als veilig beschouwde landen ("white list").

 

Voor verdere vragen kunt u ons contacteren via e-mail op DarEsSalaam.consular@diplobel.fed.be of telefonisch op (+255) 222 112 688.

Hou ook onze Facebookpagina en onze reisadviezen in de gaten.

 

 

Nieuws

22 jul

België heeft besloten noodhulp te verlenen aan Tunesië, na een verzoek dat dit land via het Europees mechanisme voor civiele bescherming (EUCPM) heeft ingediend in het kader van de strijd tegen COVID-19. Tunesië, dat momenteel wordt geconfronteerd met een ernstige verslechtering van de gezondheidssituatie en een sterke stijging van het aantal ziekenhuisopnames, heeft de Europese partners op de hoogte gesteld van specifieke behoeften die nodig zijn om hoofd te kunnen bieden aan deze situatie, onder meer inzake vaccins.

17 jul

We, the Foreign Ministers of Australia, Belgium, Malaysia, the Netherlands, and Ukraine, whose countries comprise the Joint Investigation Team (JIT), today mark the seventh anniversary of the downing of Malaysia Airlines flight MH17, resulting in the tragic deaths of 298 passengers and crew members. Our thoughts remain with those who perished on board, their families and loved ones.

12 jul

België heeft besloten noodhulp te verlenen aan Namibië, na een verzoek dat het land via het Europees mechanisme voor civiele bescherming indiende, in het kader van de strijd tegen COVID-19. De laatste weken wordt Namibië geconfronteerd met een ernstige verslechtering van zijn gezondheidstoestand en een toename van het aantal ziekenhuisopnames. Die situatie heeft geleid tot een grote behoefte aan beschermende uitrusting.

01 jul

In 1995 werd een ambitieus akkoord bereikt over twaalf domeinen voor actie voor de bevordering van de rechten van vrouwen en meisjes – de zogenaamde ‘Beijing Verklaring en Platform voor Actie’. Sindsdien werden vele initiatieven en concrete beleidsmaatregelen genomen voor de verwezenlijking van het Actieprogramma. België heeft zich in de loop der jaren actief ingezet, zowel in eigen land als internationaal, om gendergelijkheid te bevorderen. 

29 jun

De dertigste plenaire vergadering van de Nuclear Suppliers Group (NSG) vond plaats in Brussel, onder Belgisch voorzitterschap, van 22 tot 25 juni 2021. De NSG is een multilateraal regime dat tot doel heeft nucleaire proliferatie te voorkomen door controle op de export van materialen, uitrusting en technologie die gebruikt kunnen worden om kernwapens te maken.