Ambassade van België in Tanzania

België in Tanzania

Welkom op onze website !

U bent een Belg die onlangs naar Tanzania is verhuisd en u wilt zich inschrijven op de ambassade in Dar Es Salaam? U reist als toerist door Tanzania en u bent uw paspoort verloren? U dient een visum aan te vragen om naar België te reizen? Dan bent u hier op het goede adres.

Afspraken op de ambassade voor consulaire zaken en visa enkel via voorafgaandelijk e-appointment

Deze website zal u ook op de hoogte houden van consulaire aangelegenheden die specifiek voor Belgen in Tanzania gelden, de actualiteit van het buitenlandse beleid van België en andere nuttige info of evenementen. 

 

BELANGRIJK!

COVID-19-gerelateerde reisbeperkingen van en naar België

1. Om de verspreiding van het coronavirus (COVID-19) te beperken, raden de Belgische autoriteiten alle internationale reizen van en naar België sterk af. Volg steeds de maatregelen die van toepassing zijn in het land van bestemming en de maatregelen bij je terugkeer naar België. Meer informatie vindt u hier.

2. Personen met de nationaliteit van of de hoofdverblijfplaats in een land van de EU kunnen van / naar België reizen, al wordt dit sterk afgeraden.

3. Als u geen EU nationaliteit of hoofdverblijfplaats hebt, mag u enkel naar België reizen voor essentiële redenen OF als u een erkend vaccinatiecertificaat hebt met volledige vaccinatie. Lees  meer over de vereisten waaraan het vaccinatiecertificaat moet voldoen of welke reis als essentieel kan gewalificeerd worden.  Een attest van essentiële reis wordt afgeleverd door een Belgische diplomatieke post om de essentiële aard van de reis te bevestigen. Meer info vindt u hier.

Voor reizigers uit de landen met een heel hoog risico gelden bijkomende beperkingen (zie punt 8).

Bovendien -en zoals voorheen- moet elke reiziger in het bezit zijn van de documenten die nodig zijn om het Schengengebied binnen te komen (visum).

4. Elke reiziger naar België moet een Public Health Passenger Locator Form invullen.

5. Neem altijd contact op met uw luchtvaartmaatschappij om te controleren of u vóór vertrek een PCR-test / snelle antigeentest moet uitvoeren (afhankelijk van uw woonplaats, herkomst / doorreis / land van bestemming).

6. Controleer de quarantaine- en testvereisten in België.

7. Controleer de vereisten in elk ander land op ons reisadvies. Er is ook een handige website voor alle maatregelen binnen de EU en de geactualiseerde EU lijst van als veilig beschouwde landen ("white list").

8. Belangrijk ! Zambia en Malawi op lijst heel hoog risico landen.

Nadat informatie werd bekend gemaakt over een nieuwe Corona-variant hebben de Belgische overheden beslist om volgende landen als zones met een heel hoog risico aan te duiden: Zambia, Malawi, Zuid-Afrika, Eswatini, Lesotho, Mozambique, Namibië, Botswana en Zimbabwe. Sinds 28 november 2021 is het verboden voor personen die zich op enig moment in de afgelopen 14 dagen op het grondgebied van deze landen bevonden om zich rechtstreeks of onrechtstreeks naar het Belgische grondgebied te verplaatsen. Er zijn een aantal uitzonderingen, onder andere voor personen met de Belgische nationaliteit of de hoofdverblijfplaats in België. Zij kunnen wel naar België reizen. De volledige lijst met uitzonderingen is hier terug te vinden.

Reizigers voor wie het volgens bovenstaande maatregelen toch toegelaten is om naar België te reizen, moeten rekening houden met verstrengde maatregelen voor hun reis naar België en bij aankomst:

  • Zij dienen voor de aankomst in België altijd een PLF (Passagier Lokalisatie Formulier) in te vullen, ongeacht hoe ze reizen of hoe lang hun verblijf in België of in het buitenland is.
  • Als zij hun hoofdverblijfplaats niet in België hebben, dienen zij altijd te beschikken over een voorafgaandelijke negatieve PCR-test die maximaal 72 uur voor aankomst in België is afgenomen.
  • Alle reizigers (residenten en niet-residenten) moeten zich laten testen in België op dag 1 en dag 7 en moeten bovendien 10 dagen in quarantaine.
  • De maatregelen die gelden voor aankomst in België (testen/quarantaine) zijn ook van toepassing op volledig gevaccineerde personen.
  • Reizigers dienen rekening te houden met de maatregelen die van kracht zijn in transitlanden.

 

Voor verdere vragen kunt u ons contacteren via e-mail op DarEsSalaam.consular@diplobel.fed.be of telefonisch op (+255) 222 112 688.

Hou ook onze Facebookpagina en onze reisadviezen in de gaten.

 

 

Nieuws

06 dec

Vice-premier en minister van Buitenlandse Zaken Sophie Wilmès heeft besloten een vrijwillige bijdrage van 400.000 euro toe te kennen aan de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa (OVSE) voor een programma ter bestrijding van illegale wapenhandel in Noord-Macedonië. Illegale wapenhandel vanuit de Balkan blijft voor België een belangrijk punt van bezorgdheid inzake het waarborgen van de veiligheid in Europa en de regio.

02 dec

Sophie Wilmès, Vice-eersteminister en minister van Buitenlandse Zaken heeft beslist om 300.000 euro toe te kennen aan de Implementation Support Unit (ISU) van het Ottawaverdrag inzake antipersoonsmijnen.

25 nov

25 november 2021 markeert de 30ste verjaardag van de internationale campagne "16 dagen activisme tegen gendergerelateerd geweld". Deze campagne loopt van 25 november (internationale dag tegen geweld tegen vrouwen) tot 10 december (internationale mensenrechtendag) met als doel geweld tegen vrouwen en meisjes uit de wereld te bannen.

22 nov

Minister voor Ontwikkelingssamenwerking en Grootstedenbeleid Meryame Kitir brengt van 23 tot 28 november een werkbezoek aan de Democratische Republiek Congo (DRC). Het bezoek richt zich op vrouwenrechten, gendergelijkheid en gendergerelateerd geweld. Ontmoetingen met Congolese vrouwen en lokale en internationale organisaties die zich bezig houden met deze thematieken staan centraal tijdens het bezoek.

18 nov

Eerder deze maand vond een ongeval plaats in Freetown, de hoofdstad van Sierra Leone, waarbij een tankwagen explodeerde. Meer dan honderd mensen kwamen hierbij om het leven, meer dan honderd anderen raakten gewond en liepen hierbij vaak ernstige brandwonden op. Sierra Leone heeft na het ongeval een hulpvraag ingediend bij het EU-Mechanisme voor Civiele Bescherming, met onder andere een specifieke vraag naar medisch materiaal.